![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
1,5 kilo dana veya kuzu kuşbaşı 2 tane domates 2 diş sarımsak 2 baş soğan Az karabiber Az kekik Az tuz 1 çay bardağı su HAZIRLANIŞI Soğanlar bir tencereye halka halka doğranır. Sarımsaklar üçe bölünür, tencereye atılır. Et de ek edilerek harlı ateşte etin rengi hafifçe sararana kadar 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Diğer tarafta rendelenmiş domates (istenirse 1/2 kaşık salça) ek edilir. 1-2 kez daha karıştırılıp pişmeye bırakılır. Su eklenir ve ineceğine yakın karabiber, tuz, 1 aş kaşığı kekik ek edilip 1-2 taşım kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılır. Yemeğin pişme süresi 1 saattir. AFIYET OLSUN! |