![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Karabiberli Böf
Malzemeler 1/2 Kg Dana Eti Karabiber Tuz Mantar Rom Sosun Malzemesi 1/2 Paket Margarin 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 4 Aş Kaşığı Kızarttığınız Etin Yağı 1 Aş Kaşığı Un 1 Tutam Karabiber KırmızıbiberPulbiber 2 Avuç Mantar (ince doğranmış) 2 Kapak Rom 1 Su Bardağı Süt Yemegin Yapilisi SOSUN HAZIRLANIŞI 1) Etin yağını margarini ve sıvı yağı iyice erittikten sonra 1 aş kaşığı unu iyice kızarana kadar karıştırın. 2) İnce ince doğranmış mantarları ek ettikten sonra kızartma işlemine devam edin. 3) Kızardıktan sonra mantarların üzerine 2 kapak rom ve 1 bardak sütü döküp 2 dakika kadar kaynatın. SUNULUŞU Hazırladığınız sosu kızartıp kenara aldığımız karabiberli böf' ün yanında sunun. |