![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
/2 haşlanmış orta büyük bir tavuk
80 gram margarin (4 çorba kaşığı) 250 gram sarı patates (2 adet) 100 gram mantar 50 gram füme dil (5 dilim) 75 gram soğan(1 orta) 75 gram ekşi krema (1 kahve fincanı) 15 gram tuzsuz domate salçası (1 çorba kaşığı) 25 gram un (1/2 kahve fincanı) 250 gram süt(1 bardak) 3 hazırlop yumurta beyazı 1/2 limonun suyu 1 çorba kaşığı hardal Tuz Karabier Kırmızı biber ÜSTÜNE: 1 kahve fincanı rende gravyer ya da kaşar 1 Haşlanmış yarım orta büyüklükteki tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini aşağı yukarı yarım parmak en ve boyunda küçük parçalara kesmeli ve bir tarafa bırakmalıdır. 2 Sonra bir kuşaneye 4 silme çorba kaşığı margarin haşladıktan sonra kabuğu soyulmuş ve tekrar yarım parmak boyunda küçük parçalara bölünmüş 2 sarı patates kabuğu soyulmuş kara kısımları çıkartılmış ve küçük kesilmiş 2 tane mantarile gerektiği kadar ince doğranmış 1 orta soğan koyarak patateser hafif sarımsı bir renk alıncaya kadar arada bir karıştırarak hepsini kavurmalı sonra bunlara sırasiyle yârım kahve fincanı un küçük doğranmış 5 dilim füme dil tekrar küçük doğranmış 3 hazirlop yumurtadan yalnız beyazı 1 çorba kaşığı hardal 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı kırmızı biber1 kahve fincanı ekşi krema (smatana) bir çorba kaşığı konserve tuzsuz domatessalçası 1 tatlı kaşığı tuz küçük keserek bir tarafa bırakmış olduğumuz yarım tavukile yavaş olmak üzere 1 bardak da sütkatmalı ve karışım koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 10-15 dakika karıştırarak pişirmekte devam etmelidir. 3 Karışım koyulaşınca buna yarım tane de limonun suyunu kattıktan sonra tencereyi ateşten almalı ve karışımı bir güvece düzgün bir şekilde yerleştirmeli ve üstüne 1 kahve fincanı rende gravyer peynirini serptikten sonra güveci fırına sürerek üstteki peynirler pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 15 dakika kadar fırınlamalı ve servis yapmalıdır. |