Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:40
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Forşmak

/2 haşlanmış orta büyük bir tavuk
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
250 gram sarı patates (2 adet)
100 gram mantar
50 gram füme dil (5 dilim)
75 gram soğan(1 orta)
75 gram ekşi krema (1 kahve fincanı)
15 gram tuzsuz domate salçası (1 çorba kaşığı)
25 gram un (1/2 kahve fincanı)
250 gram süt(1 bardak)
3 hazırlop yumurta beyazı
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı hardal
Tuz
Karabier
Kırmızı biber
ÜSTÜNE:
1 kahve fincanı rende gravyer ya da kaşar

1 Haşlanmış yarım orta büyüklükteki tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini aşağı yukarı yarım parmak en ve boyunda küçük parçalara kesmeli ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra bir kuşaneye 4 silme çorba kaşığı margarin haşladıktan sonra kabuğu soyulmuş ve tekrar yarım parmak boyunda küçük parçalara bölünmüş 2 sarı patates kabuğu soyulmuş kara kısımları çıkartılmış ve küçük kesilmiş 2 tane mantarile gerektiği kadar ince doğranmış 1 orta soğan koyarak patateser hafif sarımsı bir renk alıncaya kadar arada bir karıştırarak hepsini kavurmalı sonra bunlara sırasiyle yârım kahve fincanı un küçük doğranmış 5 dilim füme dil tekrar küçük doğranmış 3 hazirlop yumurtadan yalnız beyazı 1 çorba kaşığı hardal 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı kırmızı biber1 kahve fincanı ekşi krema (smatana) bir çorba kaşığı konserve tuzsuz domatessalçası 1 tatlı kaşığı tuz küçük keserek bir tarafa bırakmış olduğumuz yarım tavukile yavaş olmak üzere 1 bardak da sütkatmalı ve karışım koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 10-15 dakika karıştırarak pişirmekte devam etmelidir.
3 Karışım koyulaşınca buna yarım tane de limonun suyunu kattıktan sonra tencereyi ateşten almalı ve karışımı bir güvece düzgün bir şekilde yerleştirmeli ve üstüne 1 kahve fincanı rende gravyer peynirini serptikten sonra güveci fırına sürerek üstteki peynirler pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 15 dakika kadar fırınlamalı ve servis yapmalıdır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
forşmak


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:29.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
escort bayan mersin escort alanya eskort