Pissaladiére-Soğanlı Tart
Tarif Malzemeleri4 tane milföy hamuru2 çorba kaşığı tereyağı6 tane soğan (piyazlık)2 çay kaşığı şeker1\2 çay kaşığı kekik1 çorba kaşığı balzamik sirkesi10 tane ançüez15 tane kara zeytin (çekirdeksiz)2 çay kaşığı zeytinyağıTuz ve karabiber Tarifin HazırlanışıTereyağını eritin ve piyazlık doğranmış soğanlarla beraber 2 çay kaşığı şekeri ek ederek kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı bir şekilde arada karıştırarak 20-25 dakika karamelize olana kadar pişirin.Pişen soğanlara sirkeyi ve kekiği ek edin ve ateşin altını kapayın.Milföy hamurunu 10*30 cm diktörgen olacak biçimde açın.Sırasıyla üzerine soğan,zeytin ve ançüezleri yayın.170 derecede 15-20 dakika pişirerek servis edin. alıntı
|