Etli börek
Etli börek Mutfağınıza renk katacak sağlıklı ve pratik aş tarifleri İkbal Gürpınar'dan geliyor. Malzemeler300 gr küçük doğranmış dana kuşbaşı et1 tane soğan1 çay bardağı sıvı yağ2 tane yumurta1 bardak süt4 tane yufkaTuz, karabiber Yapılışı:Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve etlerle birlikte kavrulur. Yumurtalar yağ ve sütle karıştırılarak yufkaların arasına serpilecek olan karışım hazırlanır. Yufkalardan 2 tanesi tepsimizin altına serilir, arasına sütlü karışımdan 1 kepçe kadar yayılır. Daha sonra etli harcımız yayılır. Tekrar 2 yufka aynı şekilde döşenir. 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Dilimlenerek sıcak olarak servis edilir.
|