Ançüezli Burgu Makarna
Tarif Malzemeleri1 paket burgu makarna2 tane ançüez1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı toz rezene1\2 çay kaşığı muskat1.5 çay bardağı domates püresi1\2 tane portakal kabuğu rendesi1 çay kaşığı şeker1 çorba kaşığı zeytinyağı1 tane soğan (yemeklik doğranmış)2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş) Tarifin HazırlanışıZeytinyağında soğan ve sarımsakları 2 dakika soteledikten sonra biber,muskat ve rezene ek ederek 1 dakika daha pişirin.Daha sonra domates püresi,portakal kabuğu,şeker ve kabaca doğranmış ançüezleri ek ederek pişirmeye devam edin.Bol tuzlu kaynar suda makarna haşlanarak,pişirme suyundan 1 kepçe domates sosa ek edilerek sosun kıvamı ayarlanır.Son olarak makarna sosla birleştirilir. alıntı
|