Hint Ekmeği-Naan
Tarif Malzemeleri3 su bardağı un1\2 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kuru maya1\2 çay kaşığı kabartma tozu1 tane yumurta (çırpılmış)2 çorba kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)2 çorba kaşığı süt süt (ılık)1\2 çay bardağı su2 çorba kaşığı zeytinyağı zeytinyağı Tarifin HazırlanışıUn,tuz,maya ve kabartma tozunu geniş bir kapta karıştırın.Oda sıcaklığındaki yumurtayı,suyu,sütü ve zeytinyağını ek ederek yaklaşık 10 dakika hamuru yoğurun.Hamur yumuşak ve ele yapışır olduğu vakit ağzı kapalı bir kaba alın ve oda sıcaklığında en az 1 saat bekletin.Hamuru,unlanmış tezgaha alıp 6 eşit parçaya ayırın.Her bir parçayı 1\2 cm kalınlığında açın.Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınnda 10 dakika pişirin. alıntı
|