Ispanaklı Kiş
Hamuru için: 100 gr. tereyağ – mutfak terazisinde ölçebilirsiniz, yoksa derhal bir adet edinmenizi tavsiye ederim.2 aş kaşığı yoğurt1 adet yumurtayarım paket kabartma tozutuzküçük bir çay bardağı kadar sıvıyağaldığı kadar unİç malzemesi: Yarım kilo ıspanakkuru soğankaşar peynirarzuya göre pastırmaBeşamel sos için: 2 aş kaşığı un2 aş kaşığı tereyağ2-2,5 su bardağı sütkaşar peynir rendesi Yapılışı: Hamur malzemesini bir kaba alıp ve güzelce yoğuralım.Yağlanmış fırın tepsisine düzgünce yayalım.Ispanakları bol suyla yıkayıp ince ince kıyalım.Soğanları kavurup ve ıspanakların suyunu iyice elimizle sıkarak soğanların üzerine ekleyip ve harlı ateşte suyunu bırakmadan pişirelim.Ispanakların içine kaşar peyniri rendeleyip ve karıştırıp hamurun üzerine yayalım.Arzuya göre pastırmaları dizelim.Diğer yanda erittiğimiz tereyağında unu kokusu çıkana kadar kavurup sütü yavaş yavaş ekleyip karıştıralım. Sos kıvamına gelene kadar ocakta pişirelim. Beşamal sosumuz böylece hazır.Üzerlerine hazırladığımız bu sosu döküp ve fırınlayalım.Üzeri kızarana kadar pişirelim.Bir kenarda kaşar peynir rendesi hazır bulunsun servise yakın pişmiş kişimizin üzerine kaşar rendesi serpip yine kaşarlar eriyip kızarana kadar fırınlayalım.Fırından çıkarır çıkarmaz servis yapmayıp birkaç dakika beklersek çok daha iyi oluyor. Hem yenecek sıcaklığa gelmiş olur hem de kiş biraz kendini çeker.Afiyet Olsun!
|