Mantarlı Muska Böreği
Mantarlı Muska Böreği Malzemeler 500 gr. mantar500 gr. bezelye (2 su bardağı)2 tane kuru soğan1 çay kaşığı karabiberçay kaşığı tuz3 çorba kaşığı sıvı yağ6 tane yufkasos için:2 tane yumurta1 su bardağı sıvıyağ1 su bardağı süt Üzeri içinyumurta sarısıçöre otu Yapılışı Sebzeleri ayıklayıp yıkayın. İnce ince doğrayın. Bir tavaya önce mantarı ve tuzu sonra soğanı kavurun. Bezelye ve karabiber ekleyip karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin üzerine bir kasede çırptığınız yumurta, süt, sıvıyağlı sostan sürün. İkinci yufkayı serin. Tekrar sostan sürün. Dört parmak genişliğinde boydan kati ve yufkayı ikiye bölün. Yufkanın kıyı kısımlarına hazırladığınız mantarlı bezelyeli harçta koyun. Üçgen katlayıp muska şeklini verin. Yağlanmış kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çöre otu serpin. 200 radde fırında 30 dakika pişirin. Afiyet Olsun:-)
|