Paşa Böreği Yapılışı
Paşa Böreği Yapılışı Malzemeler 3 tane yufka6 aş kaşığı sıvıyağ Harcı İçin: 2 tane sivri biber4 tane patlıcan3 tane domates3 diş sarımsak2 aş kaşığı margarin1 aş kaşığı şeker1 aş kaşığı sirke1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber1 tatlı kaşığı kekik1 su bardağı rende ak peynirTuz ve karabiber Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğradıktan sonra acısının çıkması için tuzlu suda bekletiniz. Kızartma yağını kızdırıp, iyice suyunu süzüp, kuruladığınız patlıcanları kızgın yağda kızartıp, çok yağını almak için havlu kâğıt yaydığınız tabağa çıkarınız. Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayınız. Domatesleri küp küp doğrayınız. Yufkaları tezgâh üzerinde üst üste koyup, 8 eşit parçaya kesiniz. Harcı İçin; yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri kavurunuz. Daha sonra içine doğranmış domatesleri, şekeri, sirkeyi, kekiği, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiber ek edip, bir taşım domatesler suyunu çekene kadar kaynatınız. Sosu ateşten indirmeden önce içine kızarmış patlıcanları ek edip, en son içine karıştırarak rende peyniri ekleyip, harcı soğuması için yayvan bir tabağa alınız. Yufkaları bir kâseye koyduğunuz sıvı yağ ile yağlayınız. Yufkanın geniş tarafına soğuttuğunuz harçtan koyup, sigara böreği gibi sarınız. Sarılan börekleri, yağladığınız fırın tepsisine dizip, Önceden 185 radde de ısıttığınız fırında 30-35 dakika börekler kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz. Afiyet Olsun:-)
|