Alman Kurabiyesi
Alman Kurabiyesi Malzemeler375 gr.Tereyağı5 Bardak Un1 Tatlı Kaşığı Maya1 Yemek Kaşığı Krem Şanti2 Yumurtanın Sarısı100 gr.İri Taneli Toz ŞekerTarif Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin.Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 radde ısıda 12-15 dk.pişirin.Ve soğumaya bırakın.
|