Pastırmalı Ispanaklı Börek Tarifi
Pastırmalı Ispanaklı Börek TarifiMalzemeler 7 aş kaşığı margarin2 paket kabartma tozu2 çay bardağı su4 su sardağı un1 çay bardağı sirke500 gr ıspanak150 gr pastırma1 avuç un2 tane yumurta YapılışıHamur yoğuracağımız kaba unu alıp ortasını açalım. margarini eritelim. Eritilen margarini, sirkeyi, suyu ve yumurtaları ek edelim. Yeterince tuz ekleyip özlü ve yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örterek 15-20 dakika bekletelim. Bu arada böreğin iç malzemesini hazırlayalım. Yıkanmış ıspanak yapraklarının sularını iyice, süzdürerek doğrayalım. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirerek yaprakları ovuşturup pörsümesini sağlayalım. Ispanakların içine un serpiştirip küçük doğranmış pastırmaları ve peyniri ek ederek karıştıralım. Hamuru alıp yumurta iriliğinde bezeler kopararak yuvarlayalım. Bezeleri unlu bir zeminde menü yufkası inceliğinde açalım. Bir tarafına ıspanaklı içten bir miktar yerleştirip, yufkanın baş kısmını üzerine kapatalım. Pişerken açılmaması için kenarlarını tırnak uçları ile bastıralım. Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra kızgın sıvıyağda böreklerimizi arkalı önlü hafifçe kızartalım. Emici bir kağıt üzerine çıkarıp çok yağını alalım. Böreklerimizi sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet Olsun…
|