Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi
Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi Malzemeler 2 tane orta boy patlıcan1 tane orta boy soğan250 gr kuşbaşı et2 aş kaşığı margarin3 tane yufka1 çay bardağı süt1 çay bardğı su1 çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber2 diş sarmısak Yapılışı Patlıcanları alacalı soyun ve küçük küçük küp şeklinde doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz atılmış suda yarım saat bekletin. Yarım saat sonra suyunu süzüp yıkayın. Bir tavada küp küp doğramış olduğunuz soğanları margarinde hafifçe soteleyin – takribi 5 dk – Ayrı bir yerde kavurduğunuz kuşbaşı etleri soğanın içine ekleyin ve iyice karıştırın. Malzemeler 3-4 dk piştikten sonra patlıcanları ekleyin. 7-8 dk malzemeleri pişirdikten sonra tuzu, pul biberi ve dövülmüş sarmısağı ekleyin. Patlıcanlar piştikten sonra ocağı kapatıp iç harcı 10-15 dk.dinlendirmeye bırakın. Daha önceki basit tava böreği tarifindeki gibi teflon tavayı çok az sıvı yağla yağlayın. Üstüne 1 tane yufkayı kırıştırarak serin. Bir kapta süt, sıvı yağ ve suyu iyice çırpın ve tavaya serdiğiniz yufkanın üstüne 4-5 aş kaşığı sürün. Üstüne kalan 2 yufkadan 1 tanesini 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak serin. Tekrardan üstüne yağlı harçtan 4-5 aş kaşığı sürün. Az önce hazırlamış olduğunuz patlıcanlı harcı yufkanın üstüne her yere eşit olacak şekilde yayın. En üste, kalan yufkayı tekrar 5-6 parçaya bölüp kırıştırarak serin ve üstüne kalan yağlı harcı sürün. En alta serdiğiniz yufkanın kenarlarını tavanın üstüne katlayın. Tavanın altını orta ateşte olacak şekilde yakın. İyice kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip iyice kızarana kadar pişirin. Ocağı kapatıp sıcak sıcak servis yapın.
|