Sarıyer Böreği Tarifi
Sarıyer Böreği Tarifi Malzemeler 300 gr kıyma1 tane büyük veya 2 tane ortaboy soğan150 gr tereyağı1 paket kuş üzümü1 tane büyük dikdörtgen milföy hamuru (küçük karelerden değil)1 tane yumurta sarısı1 tatlı kaşığı tozşekerYarım tatlı kaşığı karabiber1 tutam tuz Yapılışı Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Geniş bir tavaya tereyağının 100 gr ını koyun, eriyince büyük taneli doğradığınız soğanları ve kıymayı, tuzu, biberi ekleyin ve kavurun. Rengi hafif kahverengiye dönmeye yakın kuşüzümünü ve tozşekeri katın ve 10 dakika daha kavurun, bir kenara alın soğusun. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsinize milföy hamurunu uzunlamasına yayın. Yan uzun kenarlarına şerit şerit aşağı doğru ve 1 parmak uzunluğunda kesikler atın. Yani milföy hamurunun her iki yanıda şerit şeklinde kesilmiş, ortası el ayası genişliğinde duruyor olsun. Bu orta kısma boylamasına soğuyan kıymayı koyun. Şimdi yukarıdan başlayarak bir şerit sağdan bir şerit soldan saç örgüsü gibi şeritler kıymanın üstünü kapatacak şekilde aşağı kadar kapatın, sonuçta böreğiniz uzun ve kalın bir saç örgüsü şeklinde görünsün. Yumurta sarısını üzerine sürüp fırına verin. Üzeri kızardığında fırından alın ve üstüne sıcakken tereyağının kalanını sürün ve sıcak sıcak servis yapın, afiyet olsun…..
|