Hamur Kızartması
Hamur Kızartması MALZEMELER: 1 su bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu1 silme tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Kızartmak için; sıvı yağ HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeyi karıştırıp, azar azar un ekleyerek toparlanan, ele yapışmayan bir hamur elde edin. **Üzerine nemli bez örtüp 15 dakika dinlendirin.Sonra un serptiğiniz tezgah üzerinde hamurunuzu merdane ile 1 cm kalınlığında açın.İster kalıp ile ister bıçakla keserek küçük parçalar hazırlayın.Tavanıza 1 parmak kalınlığında sıvı yağ koyup, çok çok olmamak üzere kızdırın. Hamurlarınızın iki tarafını kızgın yağda yakmadan pişirin. Yağınızın sıcaklığını arada ocak ısısını azaltarak denetim edin.Çok kızgın yağda hamurlarınız kabaramadan yanabilirler. Buna dikkat ederseniz puf puf kabaran nefis hamurlarınız olur.
|