Elma Bohçada
Elma Bohçada 300 gram un200 gram tereyağı2 yumurta180 gram toz şeker100 gram çikolata1 paket kabartma tozu1 limon6 tane Amasya elması1 tane acıbadem kurabiyesi2 çorba kaşığı şeftali marmelâdı1 tutam tuzTarif Unun içine 150 gram toz şeker, bir tutam tuz, küçük parçalara bölünmüş 150 gram tereyabir beze sarılarak buzdolabında dinlendirilir.Elmaların içleri oyularak çekirdekleri ve çevresindeki katı bölümleri çıkartılır ve kabukları soyulur.Diğer tarafta çikolata rendelenir ve benmari usulü bir kapta eritilir.İçine 30 gram erimiş tereyağı, dövülmüş acıbadem kurabiyeleri ve şeftali marmelâdı katılır.Bunlar iyice karıştırılarak krema durumuna getirilir.Elmaların içi bu kremayla doldurulur.Hamur buzdolabından çıkarılır.Hamurun üzerine biraz un serpilerek hamurun kalınlığı yarın santim olacak şekilde oklavayla açılır.15e 15 cm karelere bölünür.Her hamurun ortasına içi dolmuş bir elma oturtulur.Sonra bu elmalı hamurların uçları birer bohça gibi örtülür.Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Bir yumurtanın beyazı telle çırpılarak köpürtülür.Bir fırçayla köpük bohçalara sürülür.Üzerine toz şeker serpilir.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında bir saat pişirilir.
|