Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 14.Ocak.2019, 00:31
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Soğanlı Fransız Ekmeği

Soğanlı Fransız Ekmeği Malzemeler:* 1 su bardağı süt* 1/2 su bardağı su* 1 çorba kaşığı sirke* 4 su bardağı un* 1/2 su bardağı doğranmış soğan* 5 diş sarımsak* 1/2 demet maydanoz* 3 tatlı kaşığı kuru maya* 4 tatlı kaşığı şeker* 1 tatlı kaşığı tuz* 1/4 su bardağı sıvı yağ* 2 aş kaşığı margarin Hazırlanması:* Öncelikle ılık süt ve su karışımına maya ve şekeri ekleyerek yaklaşık 10 dakika kabarmasını bekleyin.* Daha sonra tuz, sirke, yağ ve unu da ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun iki katına çıkması için yaklaşık 1 saat bekleyin.* Bu arada 2 kaşık margarin ile soğan, sarımsak ve maydanozu biraz kavurun.* Kabaran hamuru merdane ile açın, içini hafif yağlayarak harcı koyun ve tomar şeklinde sarın.* Ters çevirerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve hamurun iki katına çıkması için bekleyin.* 260 radde fırında hamur altın sarısı renk alana dek pişirin. Fırının bu kadar sıcak olmasına şaşırmayın. Bu ekmeğin özelliği, harlı ateşte hızla pişmesidir. Böylece çok daha lezzetli oluyor.* Sıcak ekmeğin üzerine tereyağı sürün ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
ekmeği, fransız, soğanlı


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:22.


mersin escort alanya eskort