Soğanlı Fransız Ekmeği
Soğanlı Fransız Ekmeği Malzemeler:* 1 su bardağı süt* 1/2 su bardağı su* 1 çorba kaşığı sirke* 4 su bardağı un* 1/2 su bardağı doğranmış soğan* 5 diş sarımsak* 1/2 demet maydanoz* 3 tatlı kaşığı kuru maya* 4 tatlı kaşığı şeker* 1 tatlı kaşığı tuz* 1/4 su bardağı sıvı yağ* 2 aş kaşığı margarin Hazırlanması:* Öncelikle ılık süt ve su karışımına maya ve şekeri ekleyerek yaklaşık 10 dakika kabarmasını bekleyin.* Daha sonra tuz, sirke, yağ ve unu da ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun iki katına çıkması için yaklaşık 1 saat bekleyin.* Bu arada 2 kaşık margarin ile soğan, sarımsak ve maydanozu biraz kavurun.* Kabaran hamuru merdane ile açın, içini hafif yağlayarak harcı koyun ve tomar şeklinde sarın.* Ters çevirerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve hamurun iki katına çıkması için bekleyin.* 260 radde fırında hamur altın sarısı renk alana dek pişirin. Fırının bu kadar sıcak olmasına şaşırmayın. Bu ekmeğin özelliği, harlı ateşte hızla pişmesidir. Böylece çok daha lezzetli oluyor.* Sıcak ekmeğin üzerine tereyağı sürün ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
|