Sütlü Yufka Böreği
Sütlü Yufka Böreği Sütlü Yufka Böreği yapılışı, Sütlü Yufka Böreği tarifi, Sütlü Yufka Böreği nasıl yapılır MALZEMELER 1 paket yufka1 litre süt2-3 aş kaşığı tereyağ ( 50 gr )250 gr ak peynirBir demet maydanoz1 tane yumurta sarısı2 tatlı kaşığı çöreotu HAZIRLANIŞI Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın. Bir kabın içinde peynirle maydanozu güzelce karıştırın.Tereyağını oda sıcaklığında eritin. Yufkayı bir masanın ya da tezgahın üzerinde açın.Ve yufkanın iç kısmının her tarafına tereyağı sürün. Sonra yarım ay şekline istikbal şekilde ; yufkayı katlayın. Yağlı tarafı içerde kalacak.İkiye katladığınız yufkayı bir bıçakla üçgen şeklinde dört eşit parçaya kesin.Kestiğiniz her parçanın içine bir miktar maydanozlu peynir yerleştirin ve katlayın. Bütün börekleri hazırladıktan sonra derin bir kabın içine sütü doldurun. Katladığınız börekleri süt dolu kabın içine yerleştirin. Böreklerin sütün yüzeyine çıkmaması için üzerine küçük bir kap yerleştirin ve bu şekilde buz dolabında bir saat bekletin.Bir saat sonra sütün içindeki börekleri dikkatlice teker teker çıkarın. Çıkardıktan sonra üzerindeki sütü bırakması için böreğin uç kısımlarını nazikçe sıkın. Çok çok sıkmayın hafif sulu olacak. Hemen ardından bir tepsiye dizin. Üzerine bir fırça ile yumurta sarısı sürün ve çöreotu serpin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
|