Kirpi Börek Tarifi Resimli
Kirpi Börek Tarifi Resimli kirpi börek, kirpi börek yapılışı,kirpi börek tarifi Kirpi Börek İçin Malzemeler: 2 tane yufka 2 tane yumurta 1 çay bardağı krema 1 çorba kaşığı tereyağı 1 şişe maden suyu Üzeri İçin: 4 tane sosis 2 tane patates 150 gram hellim peyniri Kızartmak için: Sıvıyağ Süslemek için: Patlıcan ve kara zeytin Kirpi Börek Yapılışı: Kirpinin bedenini yapmak için yuvarlak bir kalıbın içine yufkalardan birini serin. Diğer yufkayı erişte gibi kıyın ve diğer yufkanın üzerine yerleştirin. Diğer tarafta yumurta, krema, eritilmiş tereyağı ve maden suyunu çırpın. Yufkaların üzerine bu karışımı dökün. Kenarlardan taşan yufkayı böreğin üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 radde fırında pişirin ve servis tabağına alın. Halka doğranmış sosis ve iri küp şeklinde doğranmış patates ile hellim peynirini kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde çok yağlarını aldıktan sonra kürdanlara geçirin. Pişen böreğin üzerine bir sosis, bir patates, bir hellim peynirli kürdan olacak şekilde dizin. Yarım patates ve patlıcan kabuğuyla baş kısmını yapın. Zeytinle göz şekli verin. Afiyet olsun...
|