Ev Yapımı Açma Börek Tarifi
Ev Yapımı Açma Börek Tarifi açma börek tatifi, açma börek yapılışı, tel börek tarifi Resimli Ev Yapımı Açma Börek Tarifi HAMUR MALZEMELERİ 4 su bardağı un1 çay bardağı yoğurtyarım çay bardağı sıvıyağ1 yumurta1 çay bardağından bir parmak noksan ılık su1 tatlı kaşığı tuz ARASINA SÜRMEK İÇİN2 aş kaşığı tereyağı1 su bardağı sıvıyağ İÇ MALZEMESİ2 tane haşlanmış,ezilmiş patates1 çay bardağı rendelenmiş ak peynirbiraz maydanozkarabiber,pulbiber YAPILIŞI Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın. Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapın,yufkalar büyük olduğu için 5 aş kaşığı yağ gezdirin. Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 aş kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin. İki kıyı kısmını karşılıklı istikbal şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın. Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak tomar yapın. Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 tane börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilerseniz yufkaları açtıkdan sonra resimde görüldüğü gibi tomar halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz.. Afiyet Olsun
|