Kurutulmuş Domatesli Ekmek
Kurutulmuş Domatesli Ekmek Malzemeler:* 40 gram kurutulmuş domates* 240 ml (~1 su bardağı) ılık su* 75 gram (~ 1 su bardağı) parmesan peyniri (ben çerkez peyniri kullandım)* 10 ml (2 tatlı kaşığı) tuz* 10 ml (2 tatlı kaşığı) toz şeker* 140 ml (~ 5/8 su bardağı) ılık süt* 45 ml (3 aş kaşığı) sızma zeytinyağı* 575 gram (~ 5 su bardağı) un* 100 gram (~ 1 su bardağı) tam buğday unu* 7.5 ml (1 1/2 tatlı kaşığı instant maya) Hazırlanması:* Kurutulmuş domatesleri bir kaba koyup üzerlerini geçecek kadar ılık su ek edin.* 15 dakika sonra domatesleri çıkarıp (suyu dökmeyin) küçük küçük doğrayın.* Domatesli suyu bir su bardağına tamamlamak için gerekiyorsa ılık su ekleyin.* Ekmek makinesine suyu, sütü ve zeytinyağını ekleyin.* Unları, sıvı karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde makineye ek edin.* Peyniri, tuz ve şekeri (ayrı kenarlarda duracak şekilde) ekleyin.* Unun ortasını hafifçe çukurlaştırıp (sıvı karışıma kadar ulaşmayacak kadar) mayayı serpin.* Makineyi 1 numaralı programın (3 saatlik program) medium ayarında çalıştırın.* Yarım saat sonra uyarı sesi gelince doğranmış kurutulmuş domatesleri ekleyin.* Piştikten sonra fırın teline alıp tamamen soğutun.
|