Etli Milföy Böreği
Etli Milföy Böreği etli börek, etli pufuduk börek, etli milföy Etli Milföy Böreği Nasıl yapılır Etli Milföy Böreği için lüzumlu malzemeler 10 tane milföy hamuru500 gram dana kuşbaşı et2 tane orta boy havuç1 su bardağı haşlanmış bezelye1 aş kaşığı doğranmış dereotu1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz1 tane yumurta sarısı1 tatlı kaşığı sıvıyağ Yapılışı Öncelikle börek harcı için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun. Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırıp kavurun. Havuçların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın. Havuç, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin. Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milföyle kaplayın. Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın. Üzerini milföy hamuruyla kapayın. Sonra böreğin üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 radde fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
|