Tam Buğday Unlu Ekmek
Tam Buğday Unlu Ekmek Malzemeler:* 1 su bardağı ılık süt* 1 paket instant maya* 1/4 su bardağı zeytinyağı* 1 aş kaşığı sirke* 1/2 su bardağı ılık su* 4 tatlı kaşığı toz şeker* 4 su bardağı tam buğday unu ak un karışımı* 1 tatlı kaşığı tuz* 1 yumurtanın sarısı* Bir kase kaynar su Hazırlanması:* Su, süt ve şekeri bir kasede karıştırın.* Una, tuzu ve instant mayayı ekleyip karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp su, süt, şeker karışımını boşaltın.* Bir yandan hamuru karıştırırken diğer yandan zeytinyağını ve sirkeyi ekleyin.* Hamuru iyice yoğurup üzerine nemli bir bez örtün ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin.* Fırını 200 C’ye getirin. Hamuru yine hafifçe yoğurup istediğiniz şekli verin (ben somun şekli verip üzerine çizikler attım).* Tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürün.* Fırını kapatıp tepsiyi içine koyun. Kaynar suyun bulunduğu kaseyi de fırının altındaki bir köşeye koyun. Fırının kapağını kapatın.* 15 dakika sonra tepsi içinde olduğu halde fırını 200 C’ye getirin.* Ekmeğinizin içi pişene kadar fırında tutun. Pişince fırın telinde soğutun.
|