Çekirdekli Kolay Ekmek
Çekirdekli Kolay Ekmek Malzemeler:* 1 su bardağı tam buğday unu* 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu* 1 çorba kaşığı susam* 1,5 su bardağı süt* 1 su bardağı çavdar unu* 1 su bardağı yulaf unu* 1/4 su bardağı kabuksuz ay çekirdeği* 2 tane yumurta* 2 çorba kaşığı zeytinyağı* 1 çay kaşığı karbonat* 1 çay kaşığı tuz Hazırlanması:* Fırınınızı 175 C’de ısıtın.* Bütün kuru malzemeyi bir kapta karıştırın.* Yumurtayı çırpın. İçine yağ ve sütü ek edip karıştırın.* Yumurtalı karışımı kuru malzemeye ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış tepsiye koyun (dikdörtgen borcama da olabilir) ve 50 dakika kadar pişirin.* Hafif ılıdıktan sonra dilimleyip servis yapın.
|