Biberli Ekmekler
Biberli Ekmekler Malzemeler:* 2 tane ekmek hamuru* Pul biber* 150-200 gram ak peynir* 2 aş kaşığı zeytinyağı* 1 tane kuru soğan* Yarım aş kaşığı salça* Susam Hazırlanmas:* Büyük yuvarlak bir borcamı yağlayın. 2 ekmek hamurunu karıştırıp borcama yayın.* (Yayarken hamur art ortada toplanabilir. Siz yine de bir elinizle ortasına bastırıp diğer elinizle hamuru kenarlara doğru genişletin. Açık kalan yerler olursa mesele değil, kabarınca çok belli olmayacak.)* Fırını 200 C’ye getirin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.* Pul biberi ve ezilmiş peyniri ekleyin. (Peynirin ölçüsü verilmemişti, ben de kahvaltı tabağındaki bütün peyniri ekledim.)* Altını kapatıp susamı ekleyin. Bir kaşıkla bu karışımı borcamın üzerine yayın. (İsterseniz benim gibi yine üstüne susam serpebilirsiniz)* Borcamı fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin. Yarım saat sonunda borcamın kenarındaki hamur kızarmaya başlayacak. Süreyi buna göre de ayarlayabilirsiniz.* Ekmeğiniz pişince soğumadan servis yapın. Ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız.
|