Kurutulmuş Domatesli Ve Peynirli Ekmek
Kurutulmuş Domatesli Ve Peynirli Ekmek Malzemeler:* 2 su bardağı ılık süt* 2 çay kaşığı tuz* 2 aş kaşığı bal* 50 gram toz maya veya 42 gr’lık yaş maya* 75 gram tereyağı* 5 su bardağı un (hepsi ani eklenmeyecek) İç Malzemesi :* 3 aş kaşığı tereyağı* 200 gram ak peynir* 1 aş kaşığı kekik* Kurutulmuş domates Hazırlanması:* Kurutulmuş domatesi bir gece önceden birkaç diş sarımsak ile zeytinyağında bekletin. Ertesi sabah sarımsağı çıkarıp yağı süzün.* Toz maya kullanıyorsanız, mayayı derin bir kabın içine ufalayın ve üzerine sütü dökün. Maya eriyene kadar karıştırın. Yaş maya kullanıyorsanız mayayı sütün içine koyup elinizle hafif ezerek karıştırın.* Tereyağı, tuz, bal ve unun çoğunu ekleyin. Önce tahta bir kaşık yardımıyla, daha sonra yoğurarak hamuru esnek hale getirin. (Benim önceki mayalamalarımda tüm malzemeyi mayanın üzerine dökünce iyi sonuç alamıyordum. Bu sefer 3 bardak unu tuzla karıştırıdım. ortasını açıp mayayı döktüm. Hamuru yoğururken balı yavaş yavaş ekledim. Sonra da kıvama gelene kadar un kattım.)* Hamuru bez altında 45 dakika mayalanmaya bırakın.* Fırını 190 C’ye getirin. Unlanmış tahtanın üzerinde hamuru yoğurun ve iki parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle veya merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurların üzerine bıçakla tereyağı sürün.* Ufalanmış peynir ve marine edilmiş domatesleri döküp üzerlerine kekik serpin (ben iç malzemeyi kapta karıştırıp sürdüm).* Hamuru tomar yapın (biraz boyunun uzaması için elinizle kenarlara doğru çekebilirsiniz). İsterseniz birkaç defa çevirin veya çevirmeden simit şekli verip iki ucunu birleştirin.* Isınmış fırını kapatın. İki simiti yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta sarısı (asıl tarifte su diyordu) sürün. Tepsiyi kapalı fırında veya sıcak bir yerde 20 dakika mayalandırın.* Fırını tepsi içinde iken 190 C’ye getirin. Üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.* Daha sonra ızgara telinde, üzerlerine bir bez örterek soğutun.
|