Kepekli Dereotlu Poğaça Tarifi
Kepekli Dereotlu Poğaça Tarifi Hazırlanma : 30 dk Pişirme : 20 dk Malzemeler - 1 Tutam Dere Otu - 1 Çay kaşığı Kabartma Tozu - 6 Yemek kaşığı Kepekli Un - 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber - 1 Çay kaşığı Limonun Suyu - 50 Gr Tereyağı - 1 Çay kaşığı Tuz - 16 Yemek kaşığı Un - 1 Su bardağı Yoğurt - 1 Tane Yumurta Akı - 1 Su bardağı Zeytinyağı İçi İçin - 100 Gr Beyaz Peynir - 1 Avuç Koz Çekilmiş - 6 Tane Domates Kurusu - 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Zeytinyağı Üzeri İçin - 1 Tane Yumurta Sarısı Hazırlanışı Geniş bir kaba iyice yumuşamış olan tereyağını,1 bardak zeytinyağını,1 bardak yoğurdu,1’er çay kaşığı tuz,limonsuyu,karbonat ve pulbiberi,kıyılmış dereotunu ve 1 tane yumurta beyazını koyup iyice karıştırın.Un ve kepek ununu koyup hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun. İçi için kurutulmuş domatesi ince kıyın.Peyniri çatal yardımıyla ezin.Kıyılmış koz ve zeytinyağı ile hepsini karıştırın. Hamurdan küçük toplar alarak elinizle ince yuvarlaklar açın.Ortasına iç malzemeden koyarak yarım ay şeklini verin. 170 drecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
|