Ev yapımı yassı kadayıf
Ev yapımı yassı kadayıf Malzemeler 1 kg süt2 tane kesme şeker1 tatlı kaşığı yaş mayaAlabildiği kadar un1 çay kaşığı tuz İç malzemesi için1,5 tatlı kaşığı toz tarçın2 su bardağı iri çekilmiş koz içi6 çorba kaşığı toz şeker Şerbeti için 3 su bardağı su3 su bardağı tozşeker1 çay kaşığı limon suyu Kızartmak için4 tane yumurta2 su bardağı sıvıyağ Yapılışı Su ve tozşekeri 10 dakika kaynatın. Daha sonra limon suyunu ek ederek bir dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir bardak sütü ılıtın. İçine kesme şeker ve yaş mayayı ekleyerek karıştırın. Üzeri hafif köpük olana dek 10-15 dakika dinlendirin. Oda sıcaklığındaki kalan sütü derin bir cam veya porselen kaseye alın. Mayalanmış sütü ekleyin. Karıştırarak unu ek edin. Boza kıvamında bir hamur haline geldiğinde tuzu ekleyip yine karıştırın. Tarçın, koz içi ve toz şekeri karıştırın. Kepçeyle boza kıvamındaki hamurdan bir miktar hamur alın. Krep tavasına dökün. Hamurun, sadece tavaya dökülen alt yüzünü pişirin. Havlu peçete veya bez üzerine pişen yüzü alta istikbal şekilde dizin. Önceden hazırladığınız cevizli içi, hamurlar soğumadan içlerine pay edin. Yarım ay şeklini vererek ikiye katlayın. Kenarlarının açılmaması için bastırarak kapatın. Daha sonra çırptığınız yumurtalara batırın. Kızdırdığınız yağda kızartın. Çıkardığınızda kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzüldüğünde şerbete atarak yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
|