Paşa lokumu tarifi
Paşa lokumu tarifi Malzemeler:1 su bardağı un300 gr kaymak125 gr tereyağı1 su bardağı şeker1 su bardağı fındık1 litre süt1 paket vanilyaHindistancevizi Yapılışı:125 gr tereyağında 1 su bardağı un kavrulur ve devamlı karıştırılarak üzerine 1 litre süt dökülür. 1 su bardağı şeker eklenir. İyice koyulaşınca 1 paket vanilya konulur. Ocaktan alınıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Geniş bir tepsi bol hindistan cevizi ile kaplanır ve muhallebi üzerine dökülüp eşit şekilde yayılır. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebinin üzerin ekaymak sürülür ve fındıkla kaplanır. 3’er parmak kalınlığında şeritlere ayrıldıktan sonra tomar ieklinde sarılır.
|