Pamuk Poğaça Tarifi
Pamuk Poğaça Tarifi Poğaça çeşitleri, pamuk poğaça nasıl yapılır, pamuk poğaça tarifi Malzemeler 1,5 ya da 2 su bardağı ılık su (ben 1,5 su bardağı kullandım 2 tepsiden çok poğaça çıktı) 1 su bardağı sıvı yağ 5 tatlı kaşığı şeker 1 yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un İç Malzemesi Tereyağ Peynir Maydanoz (Kıymalı ve patatesli de süper oluyor) Tarif İlk önce ılık su ile mayayı bir güzel eritelim ve içine şekeri, tuzu, sıvı yağı ekleyip alabildiğince de unu ekleyip mayalanmasını sağlayalım. Bu arada ben mayalanma aşamasını o kadar uzun sürede beklemek istemediğimden sevgili Oktay Usta'nın bir önerisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Fırını biraz ısıtıyorsunuz vekapatıyorsunuz. Hamur kabınızı bir güzel sardıktan sonra fırının içinde dahahızlı bir şekilde mayalanmasını sağlıyorsunuz. Normal şekilde hamur eğer 1 saatte ancak mayalanıyorsa bu şekilde 20 dakika da mayalanıyor.Teşekkürler Oktay Usta :-)) Hamurumuz iyice kabardıktan sonra cevizden biraz büyükçe parçalar alıp avucumuzda açalım. İçine biraz tereyağından sürelim ve istediğimiz poğaça malzemelerinden koyalım ve yuvarlayarak üzerine yumurta sarısını sürüp fırında 175 derecede pişirelim. Ben içine peynirli maydanozlu harçtan koydum. Ayrıca yumurtanın beyazının israf olmasını istemiyorsanız hamurunuza ekleyebilirsiniz. Ben ekledim. Yumuşacık bir poğaça afiyetle yenilmeyi bekliyor. Afiyet olsun.
|