Düğüm Poğaça Tarifi
Düğüm Poğaça Tarifi Malzemeler: * 1 paket yaş maya* 2 su bardağı süt* 1.5 su bardağı sıvı yağ* 1.5 tatlı kaşığı tuz* Aldığı kadar un* 1 tane yumurta (sarısı üzerine, akı içine) düğüm poğaça tarifi* çörek otu ve susam İç malzemesi: * 150 gr peynir Yapılışı: 1. 2 su bardağı sütü biraz ısıtın. (sıcak olmasın)2. Hamuru yoğuracağınız kaba boşaltın.3. 1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın.4. Sıvıyağıda bu karışıma ek edin. Yine bir iki karıştırın. Tuzunu ve yumurta akını ek edin.5. Yavaş yavaş ununu ek edin ve bir yandan elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ek edin ve güzelce yoğurun.6. Üzerini örtün. Bu arada peyniri rendeleyin. (Yaklaşık 10 dakika bu şekilde hamurun beklemesi yeterli)7. Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepsiye dizin, üzerine bez örtün ki hamur kabuk bağlamasın. Siz bütün hamuru bu şekilde yapasıya ilk yuvarladığınız hamur mayalanmış oluyor. Bu yüzden ilk o topalağı alın ve düz bir zemin üzerinde elinizle oval şeklinde açın . Uzun kenara 1 tatlı kaşığı kadar peynir koyun ve tomar yapın. Elinizle ruloyu yuvarlayarak 1 karıştan uzun bir tomar yapın. Bu tomar şeklinde ki hamura bir düğüm atın ve düğüm yeri alta istikbal şekilde tepsiye dizin. (hamur yeteri kadar yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yok)8. Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun alıntıdır
|