Uşak Usulü Sütlü Kadayıf Tarifi ( 8055 Kcal )
Uşak Usulü Sütlü Kadayıf Tarifi ( 8055 Kcal ) Kategori : Şerbetli Tatlı TarifleriMutfak : Türk MutfağıPişirme Yöntemi : Fırın TarifleriHazırlanma : 30 dkPişirme : 30 dk Malzemeler - Yarım Su bardağı Antep Fıstığı - 1 Su bardağı Koz İçi - Yarım Kg Kadayıf - 200 Gr Tereyağı Şerbeti İçin - 750 ml Su - 2 Kg Süt - 1 Kg Toz Şeker Süsü İçin - Kararında Ceviz, Fıstık, Kaymak Hazırlanışı Şerbet için su, süt ve şeker bir tencerede kaynatılıp soğuması için kenara alınır. Tereyağı eritilip ılıdıktan sonra kadayıf yağ ile ovularak yumuşatılır. Kadayıfın yarısı yağlanmış tepsiye bastırılarak yerleştirilir. Çekilmiş koz ve iç antep fıstığı karıştırılarak kadayıfın üzerine yayılır. Kalan kadayıf ile tepsinin üzeri kapatılır. Sıkıca bastırılır. Kalan tereyağı üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 175-180 derecede yarım saat pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuğa yakın şerbet gezdirilir. Kaymak, fıstık ve koz ile süslenerek servis yapılır.
|