Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 14.Ocak.2019, 00:32
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Uşak Usulü Sütlü Kadayıf Tarifi ( 8055 Kcal )

Uşak Usulü Sütlü Kadayıf Tarifi ( 8055 Kcal ) Kategori : Şerbetli Tatlı TarifleriMutfak : Türk MutfağıPişirme Yöntemi : Fırın TarifleriHazırlanma : 30 dkPişirme : 30 dk Malzemeler - Yarım Su bardağı Antep Fıstığı - 1 Su bardağı Koz İçi - Yarım Kg Kadayıf - 200 Gr Tereyağı Şerbeti İçin - 750 ml Su - 2 Kg Süt - 1 Kg Toz Şeker Süsü İçin - Kararında Ceviz, Fıstık, Kaymak Hazırlanışı Şerbet için su, süt ve şeker bir tencerede kaynatılıp soğuması için kenara alınır. Tereyağı eritilip ılıdıktan sonra kadayıf yağ ile ovularak yumuşatılır. Kadayıfın yarısı yağlanmış tepsiye bastırılarak yerleştirilir. Çekilmiş koz ve iç antep fıstığı karıştırılarak kadayıfın üzerine yayılır. Kalan kadayıf ile tepsinin üzeri kapatılır. Sıkıca bastırılır. Kalan tereyağı üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 175-180 derecede yarım saat pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuğa yakın şerbet gezdirilir. Kaymak, fıstık ve koz ile süslenerek servis yapılır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
kadayıf, sütlü, tarifi, usulü, uşak


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:19.


mersin escort alanya eskort