Sebzeli mini gözlemeler
Sebzeli mini gözlemeler Malzemeler 2 tane yufka2 tane kabak, 2 tane havuç 2 tane soğan2 çorba kaşığı sıvıyağ2 çorba kaşığı soya sosuTuz, karabiber Kızartmak için: Çok az sıvıyağ Sos için: 4 çorba kaşığı bal4 çorba kaşı ı sirke2 çorba kaşığı soya sosu2 çorba kaşığı salça2 diş sarmısak Yapılışı Kabak, havuç ve soğanı küp küp doğrayın. Sıvıyağda sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı soya sosu ek ederek kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Bu arada yufkaları 8 eşit üçgene bölün. Soğuyan sebzeleri yufkanın geniş kenarına yayın. Geniş dikdörtgenler şeklinde sarın. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az yağda (dilerseniz yağ kullanmayabilirsiniz) kızartın. Sos için 2 diş sarmısağı ezip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Böreklerle beraber servis yapın.
|