Marine edilmiş beyaz peynir bruschetta
Marine edilmiş ak peynir bruschetta malzemeleri350 gr ak peynir4~5 kurutulmuş domatesBirkaç fesleğen yaprağıYarım tarçın çubuğu2~3 karanfilTaze çekilmiş karabiber1 aş kaşığı kapariZeytinyağıBruschetta için4 dilim tam buğday ekmeği1 diş sarımsak3~4 aş kaşığı zeytinyağı2 domatesTuzKarabiberBirkaç yaprak fesleğen Beyaz peyniri iri küp şeklinde doğrayıp tuz ve taze çekilmiş karabiber serpiştirin. Karanfil, çubuk tarçın, fesleğen yaprakları, kapari, kurutulmuş domates ekleyip karıştırın ve bir kavanoza doldurun. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Ekmekleri fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın. Sarımsağı rendeleyip küp doğranmış domateslere ekleyin. Fesleğeni ince kıyarak ek edin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Karışımı ekmeklerin üzerine paylaştırıp 10 dakika fırında pişirin. Servis tabağına bruschetta ve marine edilmiş peynirleri yerleştirerek servis yapın.
|