Peynirli Mini Pideler
Peynirli Mini Pideler Hamuru için Malzemeler5 su bardağı un1 tutam tuz1 paket kabartma tozu2 aş kaşığı mahlep1 aş kaşığı çörekotu½ su bardağı ılık su1 aş kaşığı kuru maya2 aş kaşığı toz şeker½ su bardağı yoğurt4 aş kaşığı zeytinyağı1 su bardağı süt İçi için Malzemeler300 gr. lor peyniri1 paket hellim peyniri1 su bardağı çeçil peyniri6 dal taze soğan1 bağ maydanoz2 tane yumurta beyazıTuzKarabiber Üzeri için Malzemeler2 tane yumurta sarısı2 aş kaşığı su½ tane limon suyu Hazırlanışı Hamur içinGeniş bir kasede un, tuz, kabartma tozu, mahlep ve çörek otunu harmanlayın. Ayrı bir kasede su, kuru maya, şeker, yoğurt, zeytinyağı ve sütü harmanlayın. Bu iki karışımı birbirine yedirin ve bir hamur elde edin. Hamurunuzu yoğurduğunuz kabın içerisinde üzerini hiç hava almayacak şekilde streç ile iyice kapatarak 1-1,5 saat dinlendirin. İç harç içinPeynirleri bir mutfak robotundan ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar geçirin. Ardından bir kaseye alıp içerisine yumurta beyazı, taze soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Üzeri içinYumurta sarısı, limon suyu ve suyu harmanlayın. Pideleri oluşturmak için; Hamurdan küçük toplar elde edin. Toplardan birisini unlanmış tezgaha alın ve oval olacak şekilde elinizle veya merdane yardımıyla açın. İç harcı ortasına yerleştirip, hamurun uçlarından birleştirerek açık pide olacak şekle getirin. Hamurun üzerine yumurta sarılı harçtan bir fırça yardımıyla sürün. Tüm hazırladığınız pidelerinizi bir fırın tepsisine yerleştirip, 15-20 dakika daha mayalandırın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
|