Dereotlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Poğaça Tarifi Malzemeler1 paket margarin1 su bardağı yoğurt1 paket kabartma tozuYarım su bardağı sıvıyağ3 çay kaşığı sirke3 tane yumurtaAldığı kadar un2 çay kaşığı tuz Üzerine: 1 tane yumurta sarısı İçine: 250 gram ak peynir1 demet dereotu Dereotlu Poğaça Yapılışı Margarini eritin ve ılınmaya bırakın. Daha sonra derin bir kaba eritilmiş margarini alın. Üzerine sıvıyağ, yoğurt, yumurta, sirkeyi ekleyin. Aldığı kadar un katıp, tuz ve kabartma tozu ek edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp, 15 dakika bekletin. Dereotunu incecik kıyıp, ezilmiş ak peynirle karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açtırın. Hamura dereotlupeynirli karışımdan koyup, elinizle yuvarlayarak kapatın. Çırpılmış yumurta sarısını da poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 radde fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
|