Peynirli Kraker Tarifi
Peynirli Kraker Tarifi Bir buçuk su bardağı un100 gram oda sıcaklığında margarin1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvıyağ1 tatlı kaşığı tuzÜzerine: 3 tane yumurta sarısı2 kahve fincanı rendelenmişeski kaşar peyniri1 kahve fincanı çörekotu Derin bir yoğurma kabına unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, süt, sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan harmanlayın. Daha sonra kenarlardaki unu azar azar ek edip, tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve 15 dakika dinlendirin. Tüm hamur parçalarını 1 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurları yağlanmış fırın tepsilerine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. İki hamurun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, diğer hamurların üzerine çörekotu serpin. 15 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 radde fırında 10 dakika pişirin. Kare şeklinde kati ve servis yapın.
|