Katmer poğaça tarifi
Katmer Poğaça Tarifi Katmer poğaça tarifi malzemeler: -½ su bardağı ılık su-½ su bardağı sıvı yağ-1 su bardağı ılık süt-1 paket instant maya-2 aş kaşığı toz şeker-1 tatlı kaşığı tuz-4 su bardağı un Arası için: -½ çay bardağı eritilmiş tereyağı İç harcı için: -½ kalıp ak peynir-4-5 dal maydanoz Üzeri için: -1 tane yumurta sarısı Katmer poğaça tarifi hazırlanışı: Süt, su ve mayayı bir kaba alın.Üzerine toz şekeri ek edip karıştırın.Sıvı yağı ve tuzu da ekleyip ele yapışmayacak şekilde hamur kıvamına gelene kadar un ekleyin.Hamurun üzerine bez örtüp mayalanması için 45 dakika bekletin.Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün ve tomar şeklinde yapıp yine 8 eşit parçaya bölün.Böldüğünüz 8 parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açın.Aralarına eritilmiş tereyağı sürün ve yağın donması için buzdolabına koyun.Yağlar donduktan sonra buzdolabından çıkarıp 8 parça üst üste dizilen hamurları tek hamur olacak şekilde açın ve sigara böreği gibi kesin.Uç kısımlarına peynir ve maydanoz karışımından koyup tomar şeklinde sarın.Hazırladığınız ruloları tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısını sürün.Tepside 1 saat mayalanmasını bekleyin, daha sonra 180 radde fırında pişirin.
|