Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 14.Ocak.2019, 00:32
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Kayısılı Poğaça Tarifi

Kayısılı Poğaça Tarifi Malzemeler125 gram oda sıcaklığında tereyağı1 çay bardağı süt2 tane yumurta1 paket (10 gramlık) instant mayaYarım kahve fincanı pudraşekeri1 tatlı kaşığı mahlep4 su bardağı un İç malzeme için:500 gram kayısı1 çorba kaşığı silme tereyağıYarım su bardağı pudraşekeri1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz Üzerine: Pudraşekeri Kayısılı Poğaça YapılışıÖNCELİKLE hamur için derin bir kaba tereyağı, süt, yumurta, maya, pudraşekeri, mahlep ve unu alın. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir yerde hamur iki katı kabarana kadar bekletin. İç harcı için kayısıyı jülyen şeklinde doğrayın ve tereyağı ile beraber tavaya alın. Pudraşekerini de ek edin ve harlı ateşte kayısının rengi dönene kadar iyice çevirin. En son fındık veya cevizi katıp, şöyle bir çevirin ve ocaktan alıp soğuması için kenara koyun. Elinizi una bulayarak mayalanan hamurdan iri koz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir kenarına soğuyan iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve yarım ay şekli vererek kapatın. Diğer hamurları da aynı biçimde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 200 radde fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve ılınınca üzerine pudraşekeri serpin.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
kayısılı, poğaça, tarifi


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:48.


mersin escort alanya eskort