Tavuk ve sebzeli talaş böreği
Tavuk ve sebzeli talaş böreği Malzemeler 2 tane tavuk göğsüYeteri kadar su1 su bardağı bezelye1 tane büyük boy havuç2 tane küçük boy patates2 çorba kaşığı sıvıyağ2-3 dal taze soğan12 tane milföy hamuruTuz, karabiber, pulbiber Üzerine: 1 tane yumurta sarısı, Çörekotu Yapılışı Tavuk göğsünü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın. Sudan alın ve iri küpler halinde doğrayın. Bezelye, kabukları soyulmuş havuç ve patatesi ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Tavuk etini sıvıyağda 1-2 dakika kavurun. Üzerine bezelye, havuç,patates ve taze soğanın iri doğranmış yeşil kısımlarını ek edin. Tüm malzemeyi 1-2 dakika çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Milföy hamurlarını hafif yumuşamaları için 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tezgah üzerinde elinizle hafifçe incelttikten sonra 2 tane milföy hamurunun iki ucu üst üste istikbal şekilde birleştirin ve dikdörtgen bir hamur elde edin. Ortasına tavuklu iç harçtan koyun ve önce uzun kenarları daha sonra kısa kenarları üst üste istikbal şekilde kapatın. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 radde fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|