Sütlü Gül Böreği Tarifi
Sütlü Gül Böreği Tarifi 3 yufka100 gram kaşar rendesi1 çay bardağı erimiş margarinÜzeri İçin :2 yumurta1 su bardağı sütÇörekotu Bir yufkayı serdikten sonra üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim. Yufkayı enine boyuna artı artı şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim ve yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi serpiştirelim. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp tomar yaparak sardıktan sonra rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verelim. Kalan yufkalarımızı da aynı şekilde hazırladıktan sonra margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim. Sonra üzerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220 radde ısılı fırında üzerleri pembeleşinceye dek pişirelim.
|