Peynirli baharatlı kraker
Peynirli baharatlı kraker Krakerlerinizi isteğe göre iri çekilmiş karabiber, kekik, nane vb. baharatlarla tatlandırabilir, hamuruna kırmızı toz biber veya zerdeçal ekleyerek renklendirebilirsiniz. Malzemeler2 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri(ya da kaşar peyniri)1 su bardağı tam buğday unu5 aş kaşığı tereyağı4 aş kaşığı buzlu su Üzeri için: 1 çay kaşığı iri çekilmiş tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı biberiye Nasıl yapılırRendelenmiş peynir, un ve tereyağını bir kabın içerisine alın ve karıştırın. Karışımı hamur haline getirebilmek için buzlu suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamuru 30 dakika buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığınız hamuru ince bir şekilde açarak, keskin bir bıçak yardımıyla dilediğiniz büyüklükteki kareler şeklinde kesin. Dilerseniz kare hamurların ortasına bir çubuk yardımıyla yuvarlak delikler açın. Hamurları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerlerine tuz, toz biber ve biberiye serpin. Önceden ısıtılmış 180 radde fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin. Afiyet olsun... kadınvekadın
|