Patlıcanlı ve zeytinli lazanya Tarifi
Patlıcanlı ve zeytinli lazanya Tarifi Malzemeler 5 tane patlıcan Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım paket lazanya, tuz Domates sos için: 4 tane domates 5 çorba kaşığı zeytinyağı 3 tane sivri biber 1 çay bardağı çekirdekleri çıkartılmış kara zeytin, 1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı tozşeker2 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı salça Bir buçuk su bardağı su, tuz Beşamel sos için: 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 100 gram kaşar peyniri 2 çorba kaşığı rendelenmiş keş 8-10 dal kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Patlıcanlı ve zeytinli lazanya Yapılışı PATLICANLARI alacalı soyun. Uzunlamasına ince dilimler halinde kesip, tuzlu suda acısının çıkması için 10 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve kağıt havlu ile iyice kurulayın. Fırın tepsisine dizip, üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 radde fırında 15 dakika pişirip fırından alın. Domates sos için kabukları soyulmuş domatesleri rendeleyip bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağı, iri doğranmış sivri biber, kara zeytin, kekik, tozşeker, sarmısak ve tuz katıp, 5 dakika pişirin. Salçayı su ile açıp, domates sosunun içine ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Beşamel sos için un ve tereyağını bir tavaya alın. Unun kokusu gidene kadar kavurup, sütü ek edin. Biriki taşım kaynatın ve ocaktan alın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, keş ve tuz katın. En son kıyılmış maydanoz ek edip, tüm malzemeyi karıştırın. Isıya dayanıklı 20x20 cm ebadında bir fırın kabına önce 2 çorba kaşığı beşamel sos yayın. Sırasıyla üst üste 2 tane lazanya, 3-4 çorba kaşığı domates sos ve 2-3 çorba kaşığı beşamel sos ile 5-6 dilim patlıcan dizin. Tekrar aynı sıra ile tüm malzeme bitene kadar (en üste patlıcan istikbal şekilde) işleme devam edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 radde fırında 40 dakika pişirin.
|