Makarna Dolması Tarifi
Makarna Dolması Tarifi Malzemeler 25 tane canneloni makarna Yeteri kadar su 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 200 gram kavurma 250 gram mantar 200 gram kurutulmuş domates 2 çorba kaşığı 1 çay kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri Makarna Dolması Yapılışı 1 MAKARNAYI bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su, az tuz ve sıvıyağ ekleyin. Yapışmaması için arada bir karıştırarak pakette belirtilen süre kadar haşlayın. Piştikten sonra süzün ve soğuk sudan geçirin. 2 Kurutulmuş domatesi 1 saat sıcak suda bekletin ve süzüp, dilediğiniz şekilde doğrayın. Kavurmayı 1 çay kaşığı tereyağında ısıtın. İçine zarlarını soyup kıydığınız mantarı ek edip, 1-2 dakika kavurun. Kurutulmuş domatesi, kavurmanın içine katın ve şöyle bir çevirdikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Makarnaların içine bu harcı doldurun ve ısıya dayanıklı bir fırın kabının içine yan yana dizin. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve unu ek edip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ekleyip, çok koyu olmayan bir sos elde edin ve makarnanın üzerine gezdirin. Parmesan peynirini de serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 radde fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|