Çark Böreği Tarifi
Çark Böreği Tarifi Çark Böreği için lüzumlu olan malzemeler4 Tane Haşlanmış Patates1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ1 Tane Soğan4 Dilim Hindi Salamı1 Demet Maydanoz5 Tane Milföy Hamuru2 Tane Yumurtanın SarısıTuzKarabiberKırmızı Pulbiber Çark Böreği nasıl yapılır?Patatesler haşlanıp soyularak tavla zarı büyüklüğünde doğranır.Yağ tavaya alınarak kızdırılır.Soğanlar küçük küçük doğranıp tavaya atılır ve pembeleşene kadar kavrulur.Pembeleşen soğanların üzerine küçük küçük doğranmış hindi salamları eklenir.Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz eklenip karıştırılır.Geniş ve uzun bir aluminyum folyonun üzerine milföy hamurları yerleştirilir.Milföy hamurlarının ortalarına hazırlanan patatesli harç koyulur ve tomar yapılarak kapatılır.İki kenarıda iyice kapatılan hamurlar şekli bozulmadan folyo içine sarılır.Hamurlar dış kısmı sertleşene kadar buzlukta tutulur.Sertleşen milföyler folyodan çıkarılır, 5 santim aralıklarla kesilir ve yuvarlak şekil verilerek hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir.
|