Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması Tarifi Hamuru için 4 su bardağı unkuru maya(10 gr)1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker2 su bardağı ılık su kıymalı harcı için 300 gr kıyma4 tane soğan3 tane yeşil biber4 tane domates1 aş kaşığı biber salçasıyarım çay bardağı sıvı yağ2 aş kaşığı tereyağıtuzkarabiberpulbiber1 su bardağı sıcak su üzeri için 1 kase yoğurt (koyu yerinden)1 diş sarımsaktuzaçmak içinbir kase un Hazırlanışı : Çok harika bir lezzet. Hamurumuzu yoğuralım unu yoğurma kabına alalım. Ortasına tuz, şeker mayayı katıp ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Bu hamuru elde edebilmek için uzunca bir süre yoğurup, suyu dikkatlice, az az eklemek gerekiyor. Hamur kıvama gelince üzerine örtüp mayanlanması için bırakıyoruz. Hamur mayalanırken soğanları biberi minik minik doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Kıymayı tavaya katıp yağ eklemeden altını yakıyoruz suyunu salıp yine çekince yağını ekliyoruz. Sonra soğanları ekleyip iyice kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra biber ve rendelenen domatesleri ekleyip beş dakika piştikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip tuzunu karabiberini pul biberini ekleyip kapağını kapatıyoruz özleşip koyulaşmasını bekliyoruz. (15 dakika kadar) mayası gelen hamuru 20 eşit bezeye bölüyoruz. Her birini pasta tabağından biraz büyük açıyoruz resimde benim açtığım gibi teflon tavayı ocağa katıp altını yakıyoruz iyice ısınması lazım açtığımız hamurları tek tek kurutmadan pişiriyoruz pişen hamurları sofra bezine sarıyoruz ağzı kapalı bir kapta muhafaza edelim. Kurumasın diye. Pişirme işlemi bittikten sonra beşerli öbek yapıyoruz geniş yayvan bir tabağa en alta yufka sonra üzerine kıymalı sos yufka şeklinde diziyoruz.Sonra dört parçaya bölüyoruz. üzerine de hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan gezdiriyoruz.. Sıcak sıcak servis yapıyoruz Afiyet Olsun alıntı
|