Forumbulteni.Com

Forumbulteni.Com (https://forumbulteni.com/)
-   Psikoloji (https://forumbulteni.com/psikoloji/)
-   -   Kader Konusunun Kuantum Anlayışı Açısından Yorumu (https://forumbulteni.com/psikoloji/22887-kader-konusunun-kuantum-anlay-ndan-yorumu.html)

Belinda 10.Nisan.2019 18:21

Kader Konusunun Kuantum Anlayışı Açısından Yorumu

<b>Kader Konusunun Kuantum Anlayışı Açısından Yorumu<br /> &quot; Kader belli mi, değişebilir mi? &quot; sorusu insanın aklından hiç <br />çıkmaz.<br /> Bir uçağın düştüğünü rüyasında görebilenler olabilir, bir ön his <br />olarak bunu hisseder ve beyinlerindeki görüntülerle birleştirip, rüyalarında <br />bunları görebilirler. Ya da içinde bir huzursuzluk hissedip, sonra <br />olumsuz bir olayla karşılaşmak da mümkün. Ama eğer bir kişi, herhangi bir <br />olayı bütün ayrıntıları ile aynen görüyorsa (rüyasında ya da uyanıkken <br />bir vizyon olarak), bunun tek bir açıklaması olabilir: Bu olay, önceden <br />yaşanmış ve bitmiştir. Bu şekliyle de evrensel akashik kayıtlara, yani <br />görüntü arşivine girmiş ya da kaybolmuştur.<br /> Tıpkı Newton Fiziği ile Kuantum Fiziği arasındaki ayrım gibidir bu. <br />Makro planda neden-sonuç yasaları, mikro planda ise bütünsellik yasaları <br />geçerlidir. Gerçi asıl temel, holografik alemdeki vakit ve mekandan <br />yoksun düzendir (ve oradaki yaşanıp-bitmiş tek bir andır) ama, onun bir <br />dışa vurumu olarak neden-sonuç yasalarına müsait bir düzen saha dünya planı <br />da, onu algılayanlar (biz insanlar ve diğer bütün yaratılmış olanlar) <br />olduğu sürece, kendi içinde bir gerçeklik düzeyi oluşturmaktadır.<br /> Ama işin bir de başka boyutu var. &quot; Kader &quot; diye adlandırdığımız. <br />Sen ne kadar iyi bir kişi de olsan, kaderinde &quot; değişmez &quot; olarak <br />yazılan bazı olayları &quot; kaçınılmaz &quot; olarak yaşamak zorundasındır. &quot; Alın <br />yazısı &quot; denir böyle şeylere. Mistik bilimlerde ise, kainatın <br />varoluşundan yok oluşuna kadar olacak her şeyin, Tanrı katında saklı duran &quot; <br />Levh-i Mahfuz &quot; da yazılı olduğu belirtilir.<br /> &quot; Kader &quot; konusu tıpkı evrenin düzenlenişi gibi iki farklı düzeyde, <br />iki farklı şekilde işlemektedir. Gelişmeleri bu türlü ele alınca, <br />yaşanan olaylardan bazen mesul tutmak gerektiği de ilginç bir hal alıyor. <br />Aslında herkes, bir diğerinin planının işlemesi için aracılık ve <br />katalizatörlük rolünü üstlenmiş durumda. <br /> Diyelim ki, bir araba aşırı hız nedeniyle kaza yapıyor ve karşı <br />şeride geçerek iki kişinin ölümüne sebep oluyor! Tavrınız ne olurdu? Suçlu <br />kişinin cezalandırılması, hızın zararlarının anlaşılması, yolların daha <br />iyi yapılması gibi bir sürü çıkarılacak ders vardır bu olaydan. Bir çok <br />kişi, bu vaka nedeniyle mesul olabilirler. Çünkü onlar da, olayın <br />oluşumuna çeşitli derecelerde etkide bulunmuşlardır. Sürücünün <br />ana-babasından, aldığı eğitime, karayollarının o yolu denetim eden memuruna kadar <br />bu sorumluların sayısı artırılabilir. Ders alınması gereken noktaları <br />belirlemek ve böylece insanların onları deneyimleme imkanı bulmaları <br />sonucunda, evrim kazanmaları gerçeğinden yola çıkarak olayları <br />değerlendirmek, olağan dünyasal plan için gereklidir ve doğrudur.<br /> Ama olaya bir de kuantum perspektifinden bakarsak, şöyle bir durumla <br />karşılaşırız: Aslında o kişiler kuantum bilinç düzeyinde bu şekilde <br />ölmeyi seçmişlerdir. Belki de çok sayıda kişiye ibret olması amacıyla böyle <br />bir senaryo işlerlik kazanmıştır. Neticede bütün sorumlular, aslında <br />olayın gerçekleşebilmesi için görev yapan &quot; katalizatörler &quot; dir. Bu <br />şekilde düşününce, suç da yoktur, suçlu da. Her şey &quot; olması gerektiği <br />gibi &quot; olmuştur. Böyle olacağı da zaten bellidir ve bilinmektedir. <br />Nitekim çok küçük ipuçları ile bazı kişilere bu &quot; istikbal &quot; gösterilmekte <br />ve sistemin işleyişi hakkında bilgi verilmektedir. Aslında &quot; istikbal &quot; <br />herkes için bilinebilir bir kalite taşımaktadır. Çünkü herkes <br />potansiyel olarak bütün evren bilgisine sahiptir. Ama sistemin işleyebilmesi <br />için, &quot; geçmişi &quot; unutmak, &quot; geleceği &quot; de bilememek gerekmektedir.<br /> Dünyasal planda yaşanan olaylara, tıpkı fizik biliminin yaptığı gibi, <br />iki farklı düzlemde bakmak doğru olacaktır. Nasıl ki fizik açısından <br />dünyadaki oluşumlar belirli yasalara bağlıysa ve onları önceden <br />belirleyebilmek ve bilmek mümkünse; kuantum düzeyinde de şans, rastlantı, <br />düzensizlik ve kaos gibi dünya insanı için &quot; anlaşılamayan &quot; konuların <br />düzenlendiği başka bir gerçeklik düzlemi vard ır. Onlar da bu düzlemde, <br />dünya planının fizik yasaları gibi, belirli bazı yasalara bağlıdırlar. Bu <br />nedenle onları da önceden bilmek, görmek ya da tahmin etmek mümkündür.<br /> İşte size bilimsel açıdan &quot; kader &quot; konusunun yorumlanması. Gerisi <br />size kalmış</b>

Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:02.

Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.