Merve |
11.Nisan.2019 20:56 |
Dizme Kebap
Gereçler: <br />200 gram kuşbaşı kuzu eti<br />500 gram patates<br />150 gram arpacık soğan 5 tane sivri yeşil biber<br />3 tane orta boy domates<br />tuz <br /><br />Yapılışı: <br />Soğanı ayıklayın. Patates ve domatesleri soyup dörde bölün. <br /><br />Biberleri yıkayıp uzunlamasına yarın. Çekirdeklerini çıkarın ve 4 parçaya kesin.<br /><br />Yorgan ipliğini bir iğneye geçirip sıra ile et, domates, patates, biber ve soğan dizin. Simit büyüklüğüne ulaşınca dizme işlemine son verin.<br /><br />İpin uçlarını bağlayıp kesin. Dizme işlemini 3 kez daha tekrarlayın.<br /><br />Dizme kebapları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tuzla tatlandırın. Tepsinin üzerini folyo ile örtün. <br /><br />Önceden 150ø ısıtılmış fırının orta rafında 45 dakika pişirin. Servis tabağına alıp ipi çıkarın ve servis yapın. <br /><br />Afiyet olsun ...
|