![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Gereçler:
200 gram kuşbaşı kuzu eti 500 gram patates 150 gram arpacık soğan 5 tane sivri yeşil biber 3 tane orta boy domates tuz Yapılışı: Soğanı ayıklayın. Patates ve domatesleri soyup dörde bölün. Biberleri yıkayıp uzunlamasına yarın. Çekirdeklerini çıkarın ve 4 parçaya kesin. Yorgan ipliğini bir iğneye geçirip sıra ile et, domates, patates, biber ve soğan dizin. Simit büyüklüğüne ulaşınca dizme işlemine son verin. İpin uçlarını bağlayıp kesin. Dizme işlemini 3 kez daha tekrarlayın. Dizme kebapları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tuzla tatlandırın. Tepsinin üzerini folyo ile örtün. Önceden 150ø ısıtılmış fırının orta rafında 45 dakika pişirin. Servis tabağına alıp ipi çıkarın ve servis yapın. Afiyet olsun ... |