Merve |
11.Nisan.2019 20:58 |
sac tava severlere
<b>malzemelerimiz(4 kişilik)<br />250 gr. sivri biber<br />3 kg domates<br />1 kg. kuşbaşı et<br />1/2 kg.pirzola<br />baharatlar: tuz,5 türlü,pul biber,kara biber<br />varsa sac yoksa bildiğin çukur teflon tava..<br />margarin yada sıvı yağ(1/2 paket)<br />yapılışı:<br />tavamızda yağımızı eritiyoruz<br />ardından ince ince kıydığımız sivri biberleri bu yağda kavuruyoruz,sonra etlerimizi kavurduğumuz bibere atıp iyice etlerle beraber kavuruyoruz..<br />domatesleri isteğe göre ister rendeleyin ister minik minik doğrayın..ardından domatesleride bu karışımın içine atıyoruz ve çevirmeye devam ediyoruz...<br />püf noktasıomatesleri attığımız gibi baharatlarımızıda ardından serpiştirmek..<br />iyice kısık ateşte kavurduktan sonra buyrun servise hazır..<br />servis önerim:<br />tavayı masanın ortaya koyup hep beraber tavadan yemeniz<br />yemeğe başlamadan önce ince uzun ak pide ekmekleri bilirsiniz onları kesip yemeğin üzerine koymanız..ekmeklerin ayrı bir lezzeti oluyor o vakit ve aş soğumuyor..yanında ayran için<br />afiyet olsun</b>
|